Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

2012.05.19

Képregényekből sosem elég! Az utóbbi években hazánkban is fellendült mind a magyar, mind a külföldi fekete-fehér panelek által alkotott, hol megtörtént eseményeket boncolgató, hol a fantázia bűvkörébe csábító történetek száma. Idén 8. alkalommal lesz megrendezve a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál, ahol lengyel képregénykiállítás mellett, hazai alkotók művei is debütálnak a sok-sok érdekesség mellett!

Magyaros képregény dömping nemzetközi művészekkel

 

pic-1.jpgBetyáros Pókember repül a háztetők fölött, és egy igen ínycsiklandozó hír lapul tarisznyájában, amely Magyarország képregény rajongóinak szívét célozza meg zsíros csodáival. A 2012. május 12-én (szombaton) tartandó Nemzetközi Képregényfesztiválon látható lesz egy különleges lengyel történelmi képregénykiállítás, új képregényekkel is tömhetjük majd a zsebeinket, mint az

5 Panels

alkotócsoport legfrissebb portékái. Ráadásként a lipcsei könyvvásáron bemutatott, képregénycsíkok fogják dísziteni a helyszínül szolgáló Millenáris Teátrumát, amelyek 12 műből állnak. Ezeket észt és magyar képregényrajzolók készítették, mégpedig egy manapság is igen fontos témáról, a rasszizmusról. A fesztiválon megvásárolható lesz meg többek között az élőhalottas zombi kirándulás újabb kötete, a The Walking Dead 4. része , a szuperhősős eposzoktól nyüzsgő Marvel + 3, a Papírmozi 6., Sajdik Ferenc Sziporkák című humoros csengésű alkotása, és még sok-sok újdonság. A vásár mellett pedig neves európai vendégek is színesítik előadásaikkal a programokat.

A belépőjegy ára: 400 Ft
A rendezvényre 2012. május 12-én délelőtt 10-től este 6-ig bármikor el lehet látogatni.

Kapcsolódó linkek, és további programok: