Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Japán kiállítás a Corvin áruházban

2012.06.17

Június 15-én a budapesti Corvin Áruház 3. emeletén (Blaha Lujza tér 1-2.), a Müszi Közösségi térben nyílt meg Nishida Ayumi kiállítása Gyökerek címmel, amelyet az érdeklődök június 22-ig tekinthetnek meg. Az emberi érzelmek, a küzdelem, az élet szépségének művészi kivetüléséről szóló munkák egyedi esztétikai élményben részesíthetnek Benneteket.

 

pic-1.jpgNishida Ayumitól idézve:

"Munkáim a legalapvetőbb, leglényegesebb emberi érzelmekről szólnak. Nagyon gyakran érnek bennünket negatív hatások, viselkedésünket pedig a nehézségek és aggodalmak elkerülésére tett törekvéseink határozzák meg. Magam is ugyanezen félelmek közt élek, de az a csodálatos az egészben, hogy az élet mindig megy tovább és a világ folyamatosan fejlődik. Hogyan lehetséges ez az ellentmondás? Szerintem úgy, hogy az ember – puszta önvédelemből – hisz abban, hogy minden jobbra fordulhat. Hogy a remény mindig bennünk marad, és megajándékoz minket azzal a kreativitással és vitalitással, amely civilizációnk mai állapotához is elvezetett. Erre alapozom hitemet: ha nem adom fel, mindig megvan a képességem, hogy bármilyen helyzettel megbirkózzam, és a rossz hatásokat sikeresen leküzdjem. Munkáimmal ezt az emberi hatalmat szeretném kifejezni."

Nishida Ayumi 1977-ben született a japán Fukuokában. 1998-ban a Seinan Jo Gakuin Junior College Élelmiszer- és Táplálkozástudományi Tanszékén végzett, majd 2000-ben az Aichi Sangyo Egyetemen ipari tervezés szakon BA, 2002-ben pedig a Toyama Egyetemen MA diplomát szerzett. Ösztöndíjasként a Karlsruhei Képzőművészeti Akadémián, valamint a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán tanult.

Források: Szaku.hu, Kultúra.hu, MüSZI.hu